Kiadó Vendégház · Három Dió Vendégház Nyim

További képek ▸

Három Dió Vendégház Nyim

A vendégház az 1800-es évek végén épült parasztház, mely a mai kor igényeinek megfelelően a rusztikus jegyeket megőrizve került felújításra. A tágas kertben, a három diófa árnyékában mindenki kipihenheti a rohanó hétköznapok fáradalmait. Nyim község Siófoktól kb. 12 km-re délre fekszik.

Magas dombokkal, és erdővel körülvett zsák falu. Kicsiny népessége lassan, de folyamatosan növekszik. A Balaton kerékpárúton biztonsággal elérhető. Itt található hazánk egyik legrégibb Árpád-kori rom-maradványa, a Kási vár. E kicsiny falu túraútvonalak mentén fekszik, aki szeretnek kirándulni, erdőt járni kiváló választás.

A Külső-Somogy hazánk legnagyobb összefüggő löszterülete. Ennek a keleti részén fekvő Ságvár község környéke már a jégkorszak idején, kb. 18-19 ezer évvel ezelőtt is lakott volt. Az itt élő (pl. kelta, római) kultúrák számos nyomát tárták fel a régészek. A löszre jellemző sajátos felszínformák, mint pl.

a löszvölgyek, a löszmélyutak szintén részét képezik a túrának, sőt löszbabákkal is fogunk találkozni utunk során a településen. A Bögöcséről szép kilátás nyílik a környező területekre. A Betyár-barlangnál megelevenednek a régi idők történetei, a Bújó-liknál pedig az egykori református lelkész, aki a hagyomány szerint ásatta a dombon átvezető alagutat.

A Képes-fa nevű több mint 300 éves tölgy impozáns torzója jó pihenési lehetőséget tartogat a túra bő felénél.

Három Dió Vendégház Nyim
Nyim, Petőfi Sándor utca 7.

Ingyenes parkolás
Ingyenes WIFI
Wellness szolgáltatások
Ingyenes légkondícionálás
Macska, kutya ingyenesen bevihető
2 szoba, 7 férőhely

Idegenforgalmi adó: 400 Ft/éj
Az információk tájékoztató jellegűek, a változtatás és elírás joga fenntartva.
Pontos árak szezontól és létszámtól függően.
azonosító: 62994, EG23061015