Kiadó Vendégház · Káli Kvártély Köveskál

További képek ▸

Káli Kvártély Köveskál

Káli Kvártély A vendégházak község felé tartó főútja közelében állnak. A Kert utca valamikor kőből épült házak nádfedeles tetők övezte utca volt ahonnan ki lehet látni a Fekete hegy a Hegyestű és a Kornyi tó övezte tanúhegyek karéja felé. Az egykori Kert utca nádfedeles házaiból kettőt alakítottunk át 3pluszos vendégházzá.

A kis ház kétszemélyes különálló házikó, de teakonyhával és tágas fürdőszobával felszerelve. Az épület több mint 150 éves, antik gerendái, és korabeli építészeti megoldásai is erről árulkodnak. A kis udvaron keresztül tudjuk megközelíteni a nádtető alatti loft szintet egy kényelmes lépcsőn, ami egyben a udvar pergolája is, ami alatt kőasztal, pihenőszékek, napozóágyak vannak elhelyezve.

A loftban és külön fürdőszoba és teakonyha található. A nappali rész és pótágyazható hálóterület szolgálja egy akár tényleg nagy család kényelmét. Az ablakból látható a Hegyestű és a Káli- jó része. A nagyházban két apartman található, ami csak egyben kiadó.

Emellett itt jól felszerelt étkezős konyha is található, tűzhellyel, nagy hűtővel, mosogatógéppel, kávéfőzővel, mikrohullámú sütővel, kenyérpirítóval. A ház előtti Káli-medencére néző, hatalmas fateraszon üldögélhetünk esténként, vagy sütögethetünk a kemencében, faszenes grillen, de lehetőség van hagyományos kürtőskalács készíére is.

A mosókonyhát mindegyik lakó használhatja. Néhány perces sétával elérhető a faluban több kiváló étterem, két élelmiszerbolt, fagyizó és jóféle borházak kínálják magukat. A zánkai a strandra kb. 5 perc alatt értünk el autóval, két strandja 10-12 perce alatt érintésével elérhető.

A Káli-medencében számos látnivalók között válogathatunk. Kihagyhatatlan a szentbékkállai Kőtenger, a kékkúti Theodóra forrás (ami ki van vezetve a palackozóüzem elé egy kis pavilonhoz), a vásár vasárnaponként igazi kuriózum, de nézelődésre ajánlom a Gyulakeszi Csigó Malmom antik kincseit vagy komolyzenei koncertjeit.

Otthonos és barátságos a Tapolcai út mellett levő Kinga Kamrája ahol saját gazdaságukból származó, házi feldolgozású termékeik kaphatók, de főznek is és a puszedlijük világbajnok. A gyermekek számára valóságos paradicsom a területen fellelhető állatsereglet.

Káli Kvártély
, Kert utca 6-8.

Ingyenes parkolás
Ingyenes WIFI
Ingyenes
Macska, kutya ingyenesen bevihető
4 szoba, 12 férőhely

Idegenforgalmi adó: 150 Ft/éj
Az információk tájékoztató jellegűek, a változtatás és elírás joga fenntartva.
Pontos árak szezontól és létszámtól függően.
azonosító: 63378, EG22042620