Kiadó Vendégház · Vendégellató Vendégház 2 Nagyvázsony

További képek ▸

Vendégellató Vendégház 2 Nagyvázsony

és környéke több napra elég programot kínál a faluban megszálló vendégeknek. Az 1800 lakosú község a Bakony és a Balaton-felvidék határán fekszik. Nevezetességei közül kiemelkedik a XV. századi Kinizsi-vár, a törökverő hadvezérnek Kinizsi Pálnak családi fészke.

A várat a Vezsenyi család építette, majd Mátyás király Kinizsi Pálnak ajándékozta. A vár belsejében ma is működő 2-3 forrás van. A vár szomszédságában a Postamúzeum és a Szabadtéri Néprajzi múzeum látható. Elöbbi a hírközlés fejlődését, míg utobbi egy eredeti állapotában helyreállított parasztházban ad ízelítőt a múlt századi életről és az egykoron virágzó vázsonyi céhekről.

A vártól néhány perces sétával érhető el a Pálos kolostor. A kolostor falai között XV-XVI. században négy kódexet írtak. A község és szűkebb térsége történelemben és épített örökségben rendkívül gazdag.

Ne feledkezzünk meg a Balaton, Balaton-felvidék értékeiről, természeti szépségeiről sem. Égtáj minden irányából érkező és induló séta, túra, zarándok útvonalak,, a bakonyi erdők szépségével, forrásokkal, patakokkal, gyönyörű panorámával, a növény és állatvilág különlegességeivel csábitják hosszabb-rövidebb kirándulásra, az idelátogatókat.

Vendégellató Vendégház 2
, Kinizsi Pál utca 21.

Ingyenes parkolás
Ingyenes WIFI
Saját étterem
2 szoba, 5 férőhely

Idegenforgalmi adó: 400 Ft/éj
Az információk tájékoztató jellegűek, a változtatás és elírás joga fenntartva.
Pontos árak szezontól és létszámtól függően.
azonosító: 62656, MA22045913