Kiadó Vendégház · Wellrest Nature Vendégház Hegymagas

További képek ▸

Wellrest Nature Vendégház Hegymagas

Hegymagason újonnan nyíló vendégházban várunk szeretettel mindenkit. Teljesen és frissen felújított modern amerikai konyhás nappali, 6 külön felújított szoba és mindegyik szobához saját felújított fürdőszoba tartozik, hatalmas napozóterasz, fedett udvari pavilon és sütögető, valamint 1000 m2-es bekerített saját kert hintával, trambulinnal és gyümölcsfákkal. 6 szoba 12 férőhely + 4 pótágyazható hely.

A tágas terek lehetővé teszik nagyobb baráti társaság vagy akár 2 család kényelmes időtöltését. A teljes ház kivehető, de akár 2 külön apartmanra is leválasztható, minimum 4 fő foglalása esetén. a Tapolcai medence közepén kiemelkedő csodálatos Szent György-hegy déli, délnyugati oldalán fekszik, mely hegy egyedül, méltóságteljesen áll a medence közepén, körbe a Tanúhegyek sejtelmes világa határolja.

Földrajzi fekvése egyedülálló. Tapolcát Szigligettel összekötő út félútján található. A hegyre felkapaszkodva, szinte az egész Balaton-felvidék látható. A terület a Pannon tenger elvonulása idején, körülbelül 3-4 millió évvel ezelőtt jelentős vulkáni tevékenység színhelye volt.

Eötvös Károly: Utazás a Balaton körül című művében így ír róla: Ott áll Szent György hegye. Néma méltósággal, fenséges nyugalommal. Ez is kúp. Ez is tűzhányó volt millió év előtt. Hatalmas vállain duzzadnak az izmok. Minden izomduzzadás óriási sziklagombolyag. Az egész hegy mégis kerek, valami csodálatos szerszámmal simára, gömbölyűre faragta az alkotás.

Nem is hegy ez, hanem dombormű. Két élő testvére van. Az egyik itt előttem, a Badacsony, a másik fönt Veszprém megye nyugati síkján a Somlyó. A három testvér közül melyik a legszebb, ki tudná azt megmondani? Ha ide látogatnak, könnyen eldönthető melyik a legszebb, ….mi már régóta tudjuk.

A hegy körben szőlővel művelt, szőlőterülete kb. 500 ha, fő fajtái: Olaszrizling, Szürkebarát, de szinte minden jelentősebb fajta megtalálható, még Otelló, Izabella, Szlanka is létezik. Egyre több, látogatható borászat van a hegy ezen oldalán. A borok csodálatosak, Hamvas Béla így ír róla: Végül a Badacsonyi és a Szentgyörgyhegyi.

Mind a kettő hímbor és pedig minden fajtájában az. A férfilény minden árnyalata megvan benne, az önmagában gyönyörködő Nárcisszusztól az aszkétáig és a királyi előkelőségtől a bohémségig. Nagy szó. Mert mindegyik hegy egész kozmosz. A Badacsonyi olyan, mint a világhírű művész, a Szentgyörgyhegyi olyan, mint az a művész, aki világéletében szobájából is alig mozdult ki, és mégis nagyobb művet teremtett, mint akit ünnepeltek.

Már – már döntöttem a Szentgyörgyhegyi mellett, de mikor megittam egy pohár badacsonyi rizlinget, melléje álltam aztán esküdtem a Badacsonyira, de csak addig, amíg Szentgyörgyhegyihez nem jutottam.

Wellrest Nature Vendégház
, Fenyősi utca 6.

Ingyenes WIFI
Ingyenes légkondícionálás
6 szoba, 12 férőhely

Idegenforgalmi adó: 590 Ft/éj
Az információk tájékoztató jellegűek, a változtatás és elírás joga fenntartva.
Pontos árak szezontól és létszámtól függően.
azonosító: 62872, MA23062779